DA LI JE NOVI SOJ KORONE SMRTONOSNIJI: Dr Kočović otkrio detalje, evo koja zemlja je u "crnoj zoni"

Novosti online

26. 01. 2021. u 11:36

Profesor Petar Kočović koji preko matematičkog modela već mesecima unazad prati razvoj virusa korona u Srbiji pričao je danas o novom soju virusa koji se pojavio u Srbiji.

ДА ЛИ ЈЕ НОВИ СОЈ КОРОНЕ СМРТОНОСНИЈИ: Др Кочовић открио детаље, ево која земља је у црној зони

Foto: Jutjub/Printskrin

Iako je broj novozaraženih osoba u Srbiji manji u odnosu na prethodni period, građani se i dalje pozivaju na oprez kako bi pobedili epidemiju.

- Na dnevnom nivou preko 90 odsto novozaraženih stiže iz Evrope i sa američkog kontinenta. Svi ostali su ispod 10 odsto - pričao je Kočović u jutarnjem programu TV Pink.

Zemlja koja nije vodila računa o širenju epidemije je Turska, pa je tako od 30.000 novozaraženih na dnevnom nivou, broj skočio na čak neverovatnih 830.000 novih slučajeva. Kočović ističe da u se u crnoj zoni pored Turske, nalazi i Portugalija.

- Turska je juče prijavila neverovatnioh 830.000 novozaraženih virusom korona, a inače je imala po 30.000 novih slučaja dnevno. Nije to novi soj, nego nisu odradili sve kako treba - otkrio je profesor.

On je pričao i o zemljama koje okružuju Srbiji i istakao da su rezultati pridržavanja mera i suzbijanja koronavirusa, sjajni ali i se Slovenija i Crna Gora još uvek muče da spuste broj zaraženih.

- Novi soj u Srbiji ima jedan, dvoje zaraženih, a videćemo kako će se situacija odvijati. Kažu da je 40 odsto smrtonosniji i zarazniji od postojećeg, a videćemo da li su ti procenti baš takvi. U Srbiji su otkriveni neki virusi koji su mutirali u toku leta, kada su Srbi dolazili iz inostranstva. Taj novi soj je za Evropu najsmrtonosiji - otkrio je Kočović.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)