SRBIJA SE PONOVO ZABELELA: RHMZ je za utorak izdao novo upozorenje

Novosti online

25. 01. 2021. u 22:52

KAKO su nam meteorolozi i najavili, nakon toplog vikenda, ponedeljak nam je doneo naglo zahlađenje, ali i sneg.

СРБИЈА СЕ ПОНОВО ЗАБЕЛЕЛА: РХМЗ је за уторак издао ново упозорење

Foto: Printskrin

Iako smo danas u većem delu Srbije imali kraće sunčane intervale, s prvim mrakom krenula je prvo lagana kišica koja se, kako veče odmiče, polako pretvara u sneg.

Nekoliko centimetara mokrog snega palo je večeras u Užicu, dok su se brda oko grada zabelela još u kasnim popodnevnim satima. Temperatura je tri stepena u plusu pa se sneg ne zadržava na ulicama.

Jutra u minusu

Meteorolozi najavljuju da će u planinskim predelima doći do povećanja, a u toku noći ka utorku i do stvaranja snežnog pokrivača i u nižim predelima. Tako da nas do sutra ujutru očekuje bar desetak centimetara snega u nižim predelima.

Sutra nas očekuje u centralnim i južnim delovima pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom koji će uzrokovati manje povećanje visine snežnog pokrivača u većem delu Srbije, dok će u Vojvodini biti pretežno suvo.

Minimalna temperatura biće od -2 na severu do 1 stepen Celzijusa na jugu i u Negotinu, a maksimalna od 1 do 4 stepena, koliko će biti u Negotinu.

Slične temperature će se zadržati i narednih dana tokom nedelje uz slab jutarnji mraz i moguć sneg, dok će za vikend ponovo doći do poboljšanja vremena, te će temperature biti u manjem porastu.

Takođe, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hidrološko upozorenje o povećanju vodostoja na rekama pogotovo na Južnoj Moravi gde će nivo vode potencialno preći nivo redovnih odbrana od poplava.

- Tokom 26. januara na Limu, Ibru, donjim tokovima Toplice i Južne Morave sa pritokama, kao i na Belom i Crnom Timoku vodostaji će dostići i neznatno prevazići granice redovne odbrane od poplava, a kod Mojsinja na Južnoj Moravi i granicu vanredne odbrane od poplava - stoji a sajtu RHMZ.

Do četvrtka pretežno oblačno i hladno, u utorak i sredu ponegde sa slabim snegom, u noći između četvrtka i petka kiša. Od petka toplije, povremena naoblačenja s kišom, u višim planinama sa snegom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)