DANAS POČINJE ŠKOLA: Evo kakva pravila važe u drugom polugodištu - ko prati nastavu od kuće, a ko iz učionice?

Tanjug

18. 01. 2021. u 07:20

ZIMSKI raspust za osnovce i srednjoškolce završen je i nastava u drugom polugodištu počinje danas.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ШКОЛА: Ево каква правила важе у другом полугодишту - ко прати наставу од куће, а ко из учионице?

Foto: M. Anđela

Niži razredi osnovne škole nastavu će pratiti uživo u školi, dok će stariji osnovci (od petog do osmog razreda) i srednjoškolci nastavu pratiti kombinovano – uživo i onlajn.

Za starije osnovce to uglavnom znači da jedan dan idu u školu, drugi dan nastavu prate onlajn, dok srednjoškolci nedelju dana idu u školu, a nedelju dana prate na daljinu.

Škole koje imaju manji broj učenika mogu da organizuju kompletnu nastavu uživo.

Časovi traju pola sata, a kao i na početku školske godine odeljenja se dele u dve grupe (grupa ne sme da ima više od 15 učenika), obavezne su maske za učenike na ulazu u školu, dok kad sednu u klupe mogu da ih skinu.

Za zaposlene u školi obavezno je da nose masku non-stop tokom boravka u školi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!