KREĆE SA RADOM NOVA KOVID BOLNICA U BATAJNICI Brnabić: Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2020. u 08:18 >> 08:35

NOVA kovid bolnica u Batajnici otvara se danas, a otvaranju prisustvuje premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

КРЕЋЕ СА РАДОМ НОВА КОВИД БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ Брнабић: Урадили смо за четири месеца што није урађено за 40 година (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je na otvaranju značaj izgradnje kovid bolnice.

- Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih - rekla je Brnabić.

Foto: Printskrin

Kako kaže, dobijamo je u trenutku kada nam je najpotrebnija, i ističe da je dobro da je Vučić čovek sa vizijom koji je u avgustu odlučio da se počne sa izgradnjom ovih objekata.

"Od neprocenjivog značaja odluka Vučića da izgradimo bolnicu"

Ministar Lončar rekao je rekao da je ovo jedan neverovatan poduhvat graditeljski jer je bolnica izgrađena za četiri meseca te dodao da u ovakvoj jednoj pandemiji kada mnogo bogatije države šalju pacijente u inostranstvo na lečenje, jedna Srbija ima najmoderniju kovid bolnicu.  

- Ponosan sam što Srbija danas dobija novu kovid bolnicu i to u trenutku kada bogatije zemlje šalju svoje pacijente u inostranstvo na lečenje - rekao je Lončar na otvaranju i dodao: - Danas kada imamo problem sa mestima pokazalo se da je od neprocenjivog značaja odluka predsednika Vučića da izgradimo kovid bolnicu.

Foto: Printskrin

Ističe da je tako došlo do ove bolnice, i dodaje da za jednog ministra zdravlja nema bitnije stvari od otvaranja bolnica i toga da ljudi osećaju sigurnost.

- Sve ove bolnice ne mogu da rade bez ljudi, svih koji su neophodni za ovaj proces rada. Zahvaljujem se lekarima i svima koji rade u bolnicama, jer zahvaljujući njima možemo da radimo i dalje. Najviše u regionu primamo pacijenata na bolničko lečenje, a takođe u celoj zemlji se pacijenti leče isto i poštuju se isti protokoli -rekao je Lončar.

Dikretorka bolnice se zahvalila na najsavremenijoj bolnici

Na samom početku prisutnima se obratila direktorka bolnice dr Tatjana Adžić Vukičević zahvalivši na najsavremenijoj bolnici u regionu i Evropi te se zahvalila resornom ministru dr Lončaru i predsedniku Vučiću.

Foto: Printskrin

Ona je dodala da nije ni sanjala kada je pre 25 godina upisivala medicinu da će se dogoditi ovakva jedna pandemija ali ni da će raditi u ovakvoj bolnici.

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica danas posle 17 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?