I FINCI KUMOVALI BOMBAMA NA SRBIJU Dr Pirko Turpeinen Sari: Obmane Helene Rante o Račku doprinele kosovskoj nezavisnosti

Dragan Vujičić

29. 11. 2020. u 16:00

MOGU li se Holokaust i genocid dogoditi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija kada NATO garantuje sigurnost ljudi, a Evropska unija zakonitost? Pitanje se čini apsurdnim, ali odgovor je, nažalost: da, može.

И ФИНЦИ КУМОВАЛИ БОМБАМА НА СРБИЈУ Др Пирко Турпеинен Сари: Обмане Хелене Ранте о Рачку допринеле косовској независности

Foto D. V.

To se dogodilo srpskom narodu na Balkanu u ratovima devedesetih - glase prve rečenice nove knjige Pirko Turpeinen Sari, nekadašnje finske političarke i jednog od najpriznatijih psihologa u ovoj zemlji.

Doktorka Pirko knjigu "Dozvola za okrutnost" promovisala je prošle nedelje u Gradskoj biblioteci Helsinkija. Ovo joj je druga knjiga o ratnim nesrećama našeg naroda, a prvu iz 2018. "Kasapin, koljač i komunista", gde Ratka Mladića svrstava uz najznačajnije Fince u istoriji, maršala Manerhajma i revolucionara Kulervo Manera, promovisana je i u Beogradu prošle godine. Novo delo ugledne finske socijaldemokratkinje plod je, kako kaže, devetogodišnjeg istraživanja, što na terenu Balkana, što po arhivama EU, NATO i rezolucijama UN.

- U "Dozvoli za okrutnost" pokušavam da odgovorim pre svega mom narodu na sledeća pitanja: Kako je moguće da finsko Ministarstvo spoljnih poslova skriva ključne dokaze o Račku zbog kojih se predsednik Bil Klinton osećao slobodno da započne bombardovanje? Takođe, razmatram činjenicu da je predsedavajući misije OEBS na Kosovu, Vilijam Voker, prilikom otkrivanja svoje statue 2017, u prisustvu predsednika Kosova Hašima Tačija, rekao da je i pre početka rata imao mišljenje da Kosovo treba da pripadne Albaniji - kaže u razgovoru za "Novosti" Turpienen Sari.

STRAHOTE NATO besomučno sejao smrt punih 78 dana, Foto Z. Jovanović

Dodaje da detaljno piše i o rasističkim stavovima Helene Rante i njenom ponašanju koje je odredilo sudbinu jednog naroda i ukazuje na sve njene laži i obmane u izveštajima UN.

- U četrdesetak poglavlja vraćam se na ljutnju našeg profesora medicine Anti Pentile na ponašanje osoblja finskog Ministarstva spoljnih poslova. Kako je moguće da NATO bombarduje Jugoslaviju, iako je to bilo protiv svih standarda same Alijanse? Uprkos svim dostupnim izvorima, ne uspevam da shvatim - ističe dr Pirko.

Kako govori Finkinja, u knjizi analizira međunarodnu konferenciju o međunarodnom pravu i pravno štivo nastalo sa skupa: Kosovo i međunarodno pravo, profesora Petera Hilpolda.

Tu je "jasno kao dan" da nikakve osnove nije bilo da se Kosovu prizna država, jer je izgrađena na terorizmu.

- Iz moje perspektive čini mi se da je pitanje Srebrenice i navodnog srpskog genocida najvažnije i za vas Srbe i za Evropu. Tačno je da istoriju pišu pobednici, ali bez istine nema ni civilizacije - ističe naša sagovornica. - U knjizi sam sabrala desetinu najpotresnijih izveštaja o stradanju Srba iz srebreničkog kraja od 1992 do 1995. kako bi moji sunarodnici razumeli šta se dogodilo. Pozdravljam međunarodnu komisiju za istraživanje činjenica o događajima vezanim za srpske sudbine u ovom gradiću i u Sarajevu i mislim da će profesori Izraeli i Gideon Grajf uspeti da razbiju lažne mitove.

DRUGA ISTINA

- U KNjIZI pričam i o "dobrom" Fincu, našem bivšem predsedniku Maunu Koivisti, koji je i sam napisao knjigu "Druga istina o Kosovu" - kaže dr Pirko Turpeinen Sari. - Za 12 godina predsednikovanja, do 1994, nije dozvoljavao da se zemlja svrsta na neku od strana balkanskog sukoba.

Upozoravao je naše političare koliko je pogrešno što se navijački određuju i slepo slede "saveznike".

Pirko Turpeinen Sari poglavlja posvećuje i "zakonskim rešenjima" otimanja srpske imovine u Hrvatskoj, a potom na Kosmetu. Primećuje da su - identična:- Kušner je učio od Hrvata kako da otme srpske kuće, stanove, zemlju. Ova dva procesa su identična sa zakonima koji su stvoreni da oduzmu srpsku imovinu u fašističkoj Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata. Takođe, detaljno opisujem istorijat ilegalnih nedemokratskih separatističkih metoda kosovskih Albanaca, protiv legitimne srpske vlade.

IZDAVAČ SUPRUG

DR Pirko Turpeinen Sari već godinama redovno piše blog koji ima hiljade čitalaca. Preko njega upoznala je mnoštvo Evropljana i Amerikanaca koji su službovali na Balkanu, ili su i dalje u nekoj od međunarodnih organizacija i u njima ima najbolje izvore i sagovornike za istraživanja:

- Izdavač moje knjige je firma mog supruga. Pomaže kada ste žena uglednog novinara. Ima odjeka u javnosti.

Finska političarka i supruga tamošnjeg uglednog novinara Mauna Sarija žali što je izveštaj Martija Ahtisarija koji je za trenutak poljuljao kosovsku nezavisnost, praktično zaboravljen u "velikim" medijima. Na uspostavljanje Specijalnog suda za OVK i procesuiranje albanskih zločinaca gleda sa skepsom jer su u pitanju "američke (politizovane) sudije".

- Vi Srbi ste ponovo bili prva žrtva tzv. Velike Nemačke, Kola i Kinkela, i od tada cela Evropa klizi put novog nacizma - zaključuje dr Turpeinen Sari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije