KORONA U MANASTIRU ŽIČA: Zaraženo 17 sestara i sveštenik

Novosti online

16. 11. 2020. u 12:23

ČAK 17 sestara iz Manastira Žiča i jedan sveštenik zaraženi su korona virusom i nalaze se u izolaciji.

КОРОНА У МАНАСТИРУ ЖИЧА: Заражено 17 сестара и свештеник

Foto: Goran Šljivić

Kako objašnjava zamenica igumanije Manastira Žiča, monahinja Nektarija, niko od zaraženih nije životno ugrožen i svi se dobro osećaju, nemaju kontakt sa vernicima a redovna bogosluženja su odložena do daljeg, dok svi ne ozdrave.

- Zaraženo je 17 sestara, to su sve mlađe sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su. Nas je ukupno 40 u manastiru, a od tih sedamnaest, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane - kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

- Nije imao temperaturu. Narod dolazi u crkvu, ali sestre su u izolaciji. Mi koji smo zdravi se ne približavamo se crkvi niti porti, nema bogosluženja. U nedelju je bila jedna služba na kojoj su dve sestre otpevale liturgiju, bez kontakta sa bilo kim. Od tog naroda koji je dolazio u manastir smo se verovatno i zarazili - navela je monahinja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!