NEMA VIŠE SLOBODNOG LETENJA IZNAD UVCA: Evo ko i kako može da leti, a ko je izuzet od zabrane

J. Su.

27. 10. 2020. u 11:03

LETENjE iznad Uvca, Trešnjice i Mileševke više neće biti dozvoljen, bez dokumenta izdatog po propisima prirode, navode u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Dozvolu će morati da imaju svi vazduhoplovi i bespilotne letilice.

НЕМА ВИШЕ СЛОБОДНОГ ЛЕТЕЊА ИЗНАД УВЦА: Ево ко и како може да лети, а ко је изузет од забране

Foto Tanjug

Dokumentom je su određene horizontalne granice ova tri dela vazdušnog prostora, a vertikalna granica je 2.100 metara nadmorske visine.

Letenje civilnih vazduhoplova, uključujući i bespilotne vazduhoplove, u zonama dozvoljeno je samo ako je operater vazduhoplova pribavio odobrenje za let koje izdaje Direktorat.

Zabrana se ne odnosi na vazduhoplove u stanju nužde, oni koji obavljaju hitan medicinski prevoz, učestvuju u gašenju požara, traganju i spasavanju, ali i ako se letilica koristi za potrebe MUP ili Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!