KON POJASNIO ODLUKU KRIZNOG ŠTABA: Otkrio o čemu se raspravljalo na sednici, oštre sankcije za kršenje mera

Novosti online

22. 10. 2020. u 13:50

DANAS je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jeda nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

КОН ПОЈАСНИО ОДЛУКУ КРИЗНОГ ШТАБА: Открио о чему се расправљало на седници, оштре санкције за кршење мера

Foto: Tanjug

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

- To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati - kazao je on.

Na pitanje koje su to zakonske mere, kaže da "ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave".

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polako postaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

- Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih - zaključio je dr Kon.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024