KORONA BUKTI U BEOGRADU: Epidemiolozi upozoravaju da će se to preliti na ostatak Srbije, a evo gde preti najveća opasnost

Novosti online

13. 10. 2020. u 19:19

KORONA virus bukti u Beogradu, a u drugim gradovima i regijama širom naše zemlje skoro da ga nema, pokazuju poslednji podaci Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut".

КОРОНА БУКТИ У БЕОГРАДУ: Епидемиолози упозоравају да ће се то прелити на остатак Србије, а ево где прети највећа опасност

Foto D.Milovanović

Uostalom, šta drugo zaključiti na osnovu korona brojki od ponedeljka kada smo čak 85 odsto zaraženih imali upravo u prestonici!

- Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna – istakao je pre par dana dr Predrag Kon.

Kako je naveo član Kriznog štaba "očekuje se da će doći do prenosa i širenja broja zaraženih i na ostale delove Srbije".

- Neće se to desiti odjednom, ali u narednim nedeljama se može očekivati - naveo je Kon.

S obzirom da su letovanja završena, da je studentima počela školska godina, postavlja se logično pitanje gde nam preti najveća opasnost od širenja korone iz prestonice u druge delove Srbije. A spisak je, čini se, poduži.

Nije tajna da počinje sezona slava, te da će mnogi koji žive u Beogradu, bez obzira da li rade ili studiraju, odlučiti da na dan-dva odu u rodni kraj kako bi slavili u krugu porodice. A to je onda, sa desetinama ili stotinama zvanica, "idealna prilika" da se eventualno virus iz Beograda proširi po drugim krajevima Srbije.

Trenutno su zabranjene posete svim sportskim manifestacijama na koje bi u Beograd masovno mogli da dođu navijači iz unutrašnjosti, ali ne i prilično česta službena putovanja u prestonicu, koja takođe mogu da budu potencijalni "okidač" korone u pojedinim delovima naše zemlje.

Konačno, dobro je poznato da je najbolji provod u Beogradu, bez obzira što je on trenutno ograničen samo do 23 časa. I nije tajna da se, posebno vikendom, "pola Srbije" sjati u prestonicu, bilo u kafiće, klubove ili u šoping po tržnim centrima.

Međutim, širenje korona virusa po Srbiji ne preti samo od Beograda, pošto će se pred kraj godine, a posebno za božićne i novogodišnje praznike, u našu zemlju vratiti i popriličan broj pečalbara sa raznih krajeva sveta.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a