NAJNOVIJA ODLUKA: Ovaj grad u Srbiji ponovo uveo vanrednu situaciju

S.BABOVIĆ

30. 09. 2020. u 18:22

OPŠTINA Trstenik ponovo je uvela vanrednu situaciju, potvrđeno je “Novostima”. Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuto vanredno stanje, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА: Овај град у Србији поново увео ванредну ситуацију

Foto: S.Babović

-Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika-navodi Milena Turk,predsednica opštine.

Foto: S.Babović

 

-Ispitivanjem kontakata obolelih,dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom.

Foto: S.Babović

 

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela,a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19,a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!