NA SNAZI ŽUTI METEO-ALARM U SRBIJI! Naredna dva sata čekaju nas pljuskovi sa grmljavinom, dobro se pripremite

Novosti online

28. 09. 2020. u 13:35

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije izdao je u 13 sati najavu na vremenske nepogode u pojedinim delovima naše zemlje u trajanju od dva sata.

НА СНАЗИ ЖУТИ МЕТЕО-АЛАРМ У СРБИЈИ! Наредна два сата чекају нас пљускови са грмљавином, добро се припремите

Foto: Depositphotos

Na teritoriji skoro cele Srbije na snazi je žuti meteo-alarm.

- U naredna dva sata u severozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom. Na teritoriji Beograda slaba kiša - navedeno je na sajtu RHMZ..

Dodaje se da će u košavskom području i na planinama biti vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati i udare olujne jačine. 

Žuti meteo-alarm na snazi je u svim delovima Srbije, osim u Bačkoj, zbog najavljene grmljavine. Za područje Banata upaljen je meteo-alarm i zbog olujnih udara vetra.

Meteo-alarm žute boje označava potencijalno opasne vremenske prilike. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)