POVODOM 212 GODINA UNIVERZITETA U BEOGRADU, REKTORKA PORUČILA: Ulagaćemo više u nastavu na daljinu (FOTO)

Tanjug

14. 09. 2020. u 17:46

UNIVERZITET u Beogradu obeležio je danas 212. godišnjicu postojanja, a rektorka Univerziteta Ivanka Popović kaže da je ova godina bila teška i izazovna, ali da je zadovoljna postignutim.

ПОВОДОМ 212 ГОДИНА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ, РЕКТОРКА ПОРУЧИЛА: Улагаћемо више у наставу на даљину (ФОТО)

Foto: Tanjug

Istakla je članstvo Univerziteta u Beogradu u Evropskoj univerzitetskoj alijansi "CircleU" i navela da je u prethodnih 12 meseci napravljen pomak u rešavanju velikih infrastrukturnih problema fakulteta, čije prostorno pitanje nije u potpunosti rešeno.

"Sada kada smo na pragu da se usvoje ti projekti, očekujemo i da uskoro krene gradnja. To je nešto što ohrabruje i profesore i studente i omogućava bolje uslove za rad", navela je Popović na svečanoj zajedničkoj sednici Senata i Saveta u čast proslave Dana Univerziteta u Beogradu.

Navela je da ova godina zbog epidemije virusa korona donela, kako kaže, slabosti, ali i pohvale za učinjeni napor, pre svega u održavanju onlajn nastave.

"Ova godina je bila teška, možda smo mogli bolje, ali svakako mislim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo učinili i da nas to tera na nove uspehe", rekla je Popović.

Foto: Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je saradnju sa Univerzitetom, koju je nazvao plodonosnom i dodao da se radi na uvođenju novih zakona. Istakao je da se zajednički radi na strategiji obrazovanja i nauke, ne samo do 2027. godine, već se, kako kaže, radi na tome da se zaokruži celina do 2030. godine.

"Nekim zajedničkim trudom i radom do kraja godine to možemo da usvojimo", naglasio je ministar.

Foto: Tanjug

Kako kaže, Univerzitet u Beogradu nosi sa punim pravom status Univerziteta od nacionalnog značaja i da predstoji mnogo posla, pre svega u infrastrukturnom smislu i povećanju broja mesta za studente u studentskim centrima.

Rektorka Popović izjavila je i da će Univerzitet u narednim semestrima više uložiti u nastavu na daljinu.

Foto: Tanjug

Popović je na zajedničkoj sednici Senata i Saveta povodom dana tog univerziteta, priređenoj u Botaničkoj bašti, rekla da su za nastavu na daljinu potrebna i "značajna sredstva kojih u ovom trenutnu nema dovoljno".

Rekla je da su novu praksu studenti "prigrlili sa entuzijazmom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu