ŠTA su zapravo antibiotici, zbog čega se propisuju i kako se koriste, objasnili su gostujući na RTS-u dr Mijomir Pelemiš i pedijatar dr Mirjana Mićović.

Marija

08.09.2020. 22:02

Najbolje nam se leciti na internetu i TV-emisijama gde lekari pricaju kako i sta treba raditi kada smo bolesni,ALI kada odem kod izabranog lekara tu vec nije tako lepo i jednostavno,Nema uputa nema ni pregleda pluca niti merenje pritiska, jer ce ih njihov sef staviti na listu da trose vise nego sto smeju, Tako da smo zbujeni kome da verujemo ili najbolje KAKO DA SACUVAMO ZDRAVLJE u siromasnom zdravstvu

Srbin

09.09.2020. 03:28

Kakva glupost Dr Pelemis. Dr Pelemis vam savetuje da cekate najmanje 3 dana da vidite dali antibiiotik deluje. Ako se radio visokim temperaturama 3 dana cekanja moze da vas kosta zivota ili ozbiljnijih posledica. Ako vidite da vam drugi dan nije nimalo bolje I da je temperatura 38 ili iznad ne cekajte nista odmah u bolnicu. Dr Pelemis kad abude imao temperature 38 ili vise neka ceka i 10 dana ali neka ne nagovara narod da radi naopako.

sudija

09.09.2020. 06:06

Ja ne idem doktorima i u apoteku preko 50 godina. Davno sam uvidio da im nije cilj da izlijece covjeka nego ga lijece svojim lijekovima koje treba piti do kraja zivota. I to sto vise lijekova propisu ljudi kazu dobar lekar. Ko to moze nazvati lijekom ako ne izlijeci covjeka za 7 dana.