LJUDI U SRBIJI MASOVNO DOBIJAJU POZIV SA OVOG BROJA: U pitanju je prevara - NE JAVLJAJTE SE SLUČAJNO

Novosti online

01. 09. 2020. u 18:08

MOBILNI operatori upozoravaju svoje korisnike da obrate pažnju na propuštene pozive sa pozivnog broja +88 i da ne odgovaraju na njih jer je u pitanju prevara. Reč je o prevari koja datira još iz 2013. godine, a koja se ponavlja s vremena na vreme. Ovih dana na meti je na stotine hiljada građana u Srbiji.

ЉУДИ У СРБИЈИ МАСОВНО ДОБИЈАЈУ ПОЗИВ СА ОВОГ БРОЈА: У питању је превара - НЕ ЈАВЉАЈТЕ СЕ СЛУЧАЈНО

Foto: G. Šljivić

U poslednje vreme zabeleženi su brojni slučajevi ovakvog načina prevare. Naime, pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatora prema različitim fiksnim i mobilnim mrežama i identifikuju se kao propušteni pozivi.

Mobilni operatori nisu u mogućnosti da blokiraju ovakve pozive jer pozivi stižu stalno sa različitih brojeva.

Kada korisnik uzvrati propušteni poziv, najčešće dobije govornu poštu, s tim što se uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifiraju po cenovniku za međunarodne razgovore, a često su u pitanju daleke destinacije za koje važi najskuplja tarifa.

Dodatni problem predstavlja to što niste u mogućnosti da sami prekinete poziv, već je podešeno da vas automat zadrži određeno vreme na vezi, što vas može koštati i do 600 dinara po minutu. Jedini način da se prekine poziv u tom slučaju jeste da izvadite bateriju iz telefona.

Savetujemo vas da nipošto ne uzvraćate pozive na ovakve brojeve i ne šaljete im SMS poruke, kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da ni krivi ni dužni plaćate visoke telefonske račune.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)