PRIJAVITE SVE KOJI KRŠE EPIDEMIOLOŠKE MERE: Ovo je broj telefona, a dostupan je 24 časa

Novosti online

01. 09. 2020. u 17:10

VIŠE od 100 građana prijavilo je kršenje propisanih preventivnih mera u cilju zaštite od korona virusa, nakon poziva Kriznog štaba za zaštitu javnog zdravlja

ПРИЈАВИТЕ СВЕ КОЈИ КРШЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Ово је број телефона, а доступан је 24 часа

Foto: Depositphotos

Tokom prvih 24 sata Kontakt centru za inspekcije, čiji je telefon 011/63-50-322, stiglo je više od 100 prijava, koje su se odnosile uglavnom na veći broj okupljenih u zatvorenom prostoru, nepoštovanje socijalne distance i nenošenje zaštitne opreme.


Inspekcije će, kako se navodi u saopštenju, hitno reagovati na osnovu tih prijava.

Kontakt centar republičkih inspekcija je jedinstveno upravno mesto za sve 44 inspekcije, gde građani i privreda mogu da izjave sumnju u zakonitost ili usklađenost sa pojedinim obavezujućim propisima.

Osnivanje Kontakt centar za republičke inspekcije jedna je od planiranih aktivnosti u reformi sistema inspekcijskog nadzora, a početak rada ubrzan je u cilju zaštite građana i privrede od nesavesnog ponašanja tokom pandemije.

Kontakt centar pokrenula je Vlada u martu, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, Kancelarijom za IT i eUpravu i NALED-om i, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (37)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024