ŠTA AKO DOĐE DO ŽARIŠTA KORONE U NEKOJ ŠKOLI: Ministar Šarčević razjasnio koje je rešenje za ovakve slučajeve

Novosti onlajn

30. 08. 2020. u 18:08

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da ukoliko dođe do izbijanja žarišta u nekoj školi problem će se prevazići tako što će se naći rešenje za tu "konkretnu sredinu", ali škole neće biti zatvarane.

ШТА АКО ДОЂЕ ДО ЖАРИШТА КОРОНЕ У НЕКОЈ ШКОЛИ: Министар Шарчевић разјаснио које је решење за овакве случајеве

Novosti

Šarčević je rekao da će Ministarstvo koje vodi biti na dnevnom nivou u kontaktu sa školama, a da će sedmično slati izveštaje Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Ministar je rekao da su roditelji i đaci iskazali poverenje u sistem zato što se samo 3,7 procenata roditelja odlučilo za onlajn nastavu i dodao da je "ogromna većina" školskih ustanova i nastavnog kadra uspešno privela kraju organizaciju školske godine.

- Veći procenat škola je odlično iskoristio prostorne resurse tako da se odeljenja neće ni deliti. Napravljeni su rasporedi časova, obezbeđenja sredstva za dezinfekciju. Nabavili smo i 10.000 vizira za klince u osnovnim i srednjim školama, koji imaju astmu ili neko drugo oboljenje, pa im maske smetaju - rekao je Šarčević.

On je rekao da su đaci prvaci centar pažnje svih.

- Mogu da kažem da smo se najviše zbog njih potrudili da škole krenu da rade od 1. septembra kao i svim generacijama pre njih - rekao je Šarčević.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)