"AKO KRENE NOVI PIK, DECA NEĆE IĆI U ŠKOLU" Dr Tiodorović o početku školske godine i o tome kako vlažno vreme utiče na virus

Tanjug

19. 08. 2020. u 11:28

ZA oko 15 dana ćemo moći da kažemo da li je situacija sa epidemijom pod kontrolom, izjavio je jutros epidemiolog Branislav Tiodorović.

АКО КРЕНЕ НОВИ ПИК, ДЕЦА НЕЋЕ ИЋИ У ШКОЛУ Др Тиодоровић о почетку школске године и о томе како влажно време утиче на вирус

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je takva da smo na dobrom putu da dođemo do možda još boljih rezultata, rekao je gostujući na Pinku član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović iz Instituta za javno zdravlje Niš.

-Na putu smo da se potpuno smanji broj obolelih i što je važnije preminulih i onda ćemo imati uslove da kažemo da ćemo ući u jedan „miran period“-rekao je Tiodorović.

Kaže da se u kliničkim centrima i u bolnicama otpušta više bolesnika nego što se prima, ali da ima još uvek dosta pregleda.

-Vlažno vreme pomaže virusu da se održava, a pogotovo u onim sredinama gde se ne poštuju sve mere zaštite-rekao je Tiodorović.

Što se tiče polaska đaka u škole, Tiodorović je rekao je da je zajednički stav Kriznog štaba taj da je potrebno da deca pođu školu.

-To je zasnovano na nekoliko faktora, a prvi je da imamo povoljniju epidemiološku situaciju, a ako krene neki novi pik, deca ne bi išla u školu već bi sve onlajn bilo organizovano-istakao je Tiodorović.

Svakodnevno praćenje epidemije će nam ukazivati na to šta se dešava, dodao je on.

Kako kaže, drugi faktor je potreba, kao i da treba misliti posebno na decu, jer je vrlo bitno za, kako naglašava, razvoj mladog organizma da idu u kolektiv zbog socio-psihološkog razvoja.

Podsetio je da će od 1. septembra deca u Velikoj Britaniji krenuti u škole, kao i da o tome uveliko razmišljaju i Nemačka, Francuska, Holandija, Danska...

Svi shvataju kao potrebu da deca krenu u školu pod normalnim uslovima - naglasio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)