ISPOVEST BEOGRAĐANINA KOG SU VRATILI SA CRNOGORSKE GRANICE: Zbog minuta ne puštaju, počelo maltretiranje Srba

Novosti online

17. 08. 2020. u 12:26

Crna Gora je u subotu u ponoć otvorila granice za naše državljane, ali samo uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pozitivan ELISA test. Međutim, već prvog dana mali broj srpskih turista koji se uputio na Crnogorsko primorje doživeo je maltretiranje.

ИСПОВЕСТ БЕОГРАЂАНИНА КОГ СУ ВРАТИЛИ СА ЦРНОГОРСКЕ ГРАНИЦЕ: Због минута не пуштају, почело малтретирање Срба

Foto: B. Dabić

Jedan od prvih putnika M. P. (59) iz Kraljeva vraćen je sa graničnog prelaza Gostun jer mu je PCR test bio nevažeći, to jest stariji od 72 sata!

- Nisam mogao da verujem šta se desilo! Pošto imam familiju u Herceg Novom, načuo sam da će nam otvoriti granicu i uradio sam PCR test 72 sata pre polaska na put. Ispostavilo se, kada sam stigao na granicu, da su već prošla 73 sata i da taj test više ne važi! Šokirao sam se! Bacio sam pare na testiranje koje ne važi i još morao da se vratim... zaista nečuveno. Oni kao i da ne žele da dođemo... - priča ljutito ovaj putnik.

Slična sudbina zadesila je i Beograđanina Đorđa Vučkovića, koji je vraćen sa granice jer mu navodno ELISA test nije bio validan. Naime, Đorđe je crnogorskim graničarima pokazao negativan ELISA test, odnosno da trenutno nema koronu, međutim, na graničnom prelazu tražen mu je pozitivan nalaz, to jest da je preležao kovid-19.

- Vratili su me rekavši da taj test ne važi. Ne znam šta je sporno jer brzi test je jedan od kriterijuma za prelazak. Celu noć sam putovao iz Beograda, da bi me sada umesto mora dočekao ovaj hladan tuš. Baš me, uostalom, briga, odoh sad u Neum na letovanje, bar nema ovih peripetija za ulazak u Bosnu - kaže Đorđe.

Iz istog razloga sa granice je vraćen i D. P. (68), koji se iz Beograda uputio ka Budvi, gde ima vikendicu.

- Pa valjda je važnije da nemam koronu nego da sam je preležao, pogotovo što je dokazano, koliko sam čuo, da antitela nisu trajna i da jedan čovek može više puta da oboli. Iskreno, kad sam čuo da nam treba ELISA test, ni na kraj pameti mi nije bilo da će mi tražiti da bude pozitivan. Da nemam u Budvi vikendicu, u Crnu Goru nikad više ne bih ni kročio - rekao je razočarani starina.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (48)

Donorstvo je herojstvo