NA PUT ZA RUSIJU: Tenkisti i vojni vozači otputovali na Međunarodne vojne igre

Novosti online

06. 08. 2020. u 18:21

TENKISTI Vojske Srbije i vojni vozači otputovali su danas sa batajničkog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Rusku Federaciju, gde će učestvovati na „Međunarodnim vojnim igrama 2020“ u disciplinama „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“.

НА ПУТ ЗА РУСИЈУ: Тенкисти и војни возачи отпутовали на Међународне војне игре

Foto: Ministarstvo odbrane

Naše tenkiste i vojne vozače na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

U disciplini „Tenkovski biatlon“ na poligonu „Alabino“ kod Moskve, na ovogodišnjem takmičenju, od 23. avgusta do 5. septembra, učestvovaće 24 pripadnika Vojske Srbije, dok će u disciplini „Vojni reli“ koja se održava od 23. do 30. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tuva, učestvovati naša trinaestočlana ekipa.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo će biti sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara  „Tenkovskom biatlonu“, na kojoj su najbolje rezultate ostvarili 2015. godine kada su zauzeli treće mesto. Vojni vozači po drugi put učestvuju na takmičenju „Vojni reli“, a u svom prvom učešću osvojili su treće mesto.

Osim učešća u disciplinama „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, ekipa Vojske Srbije učestvovaće i na takmičenju „Snajperska granica“, koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara održava u Republici Belorusiji od 23. avgusta do 5. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!