NOVA TRAGEDIJA U NIŠU: Virus korona uzeo život još jednom vrhunskom lekaru

J. S.

18. 07. 2020. u 13:26 >> 13:36

U NIŠU je nakon borbe sa korona virusom preminuo još jedan eminentni vranjski lekar Dr Zvonimir Đorđević specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije.

НОВА ТРАГЕДИЈА У НИШУ: Вирус корона узео живот још једном врхунском лекару

Dr Zvonimir Đorđević

Čuveni vranjski lekar, koji je dugo bio i na čelu vranjske Bolnice, rođen je 21. septembra 1954. godine u selu Donje Žapsko. Medicinski fakultet završio u Nišu 1980. godine, specijalizaciju iz interne medicine 1994. a subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije 2000. godine.

Prvi subspecijalista iz te oblasti u vranjskoj bolnici i prvi na niškom Medicinskom fakultetu. Najpre, pune četiri godine, radio u Hitnoj pomoći gde je bio i načelnik, a onda je radio kao šef Odseka gastoenterohepatologije Internog odeljenja Bolnice u Vranju od formiranja.

Deset godina bio je predavač specijalizantima na Medicinskom fakultetu u Nišu. Čest predavač na tribinama Srpskom lekarskog društva i kongresima gastroenterohepatologa i hirurga. Objavio 2007. endoskopski atlas: "Endoskopija proksimalnog segmenta gastrointestinalnog trakta". Knjiga je izazvala veliku pažnju u čitavoj Evropi, s obzirom da ništa slično u to vreme nije bilo objavljeno.

Za sobom je ostavio suprugu, sina, ćerku i unuka za koga je bio izuzetno vezan. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?