OVE MERE VAŽE OD SUTRA: Vlada usvojila preporuke Kriznog štaba - obavezne za celu Srbiju!

Tanjug

16. 07. 2020. u 15:41

PREMIJERKA Ana Brnabić saopštila je da je Vlada na današnjoj sednici usvojila nove mere u borbi protiv širenja korona virusa, koje od sutra stupaju na snagu.

ОВЕ МЕРЕ ВАЖЕ ОД СУТРА: Влада усвојила препоруке Кризног штаба - обавезне за целу Србију!

Foto: Tanjug

Na konferenciji za štampu ona je kazala da su usvojene mere obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima što važi za celu Srbiju, bez obzira da li su lokalne vlasti proglasile vanrednu situaciju.

Dalja mera je zabrana organizovanog okupljanja od više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Usvojena je preporuka nošenja maski na otvorenom, uz obavezu tamo gde nije moguće držati distancu od 1,5 metara.

- Očekujem da će narednih dana dodatne mere doneti rezultate. U ovom trenutku situacija je teška. Ja makar sada gajim blagi optimizam, jer vidim da smo se svi zajedno uključili u borbu. Hvala građanima što poštuju mere - rekla je premijerka.

Brnabić je izrazila uverenje da će se to odraziti i na brojeve novozaraženih narednih dana, kao i da će se pritisak na zdravstveni sistem smanjiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024