DANAS ODLUKA O (NE)ODREĐIVANJU PRITVORA VLASNIKU I ZAKUPCU PLACA: Očekuje se rezultat veštačenja sa mesta gde se urušio ringišpil

D. Z.

09. 05. 2024. u 10:05

VLASNIK ringišpila J.N. koji se juče srušio nadomak autobuske stanice u Kuršumliji usled čega je povređeno trinaestoro dece, a devojčica A.B.(2011) je sa teškim povredama glave je smeštena u niški KBC, kao i zakupac placa Z.Lj. prema nezvaničnim saznanjima "Novosti" biće danas privedeni u osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji kada će se doneti odluka o eventualnom određivanju pritvora.

ДАНАС ОДЛУКА О (НЕ)ОДРЕЂИВАЊУ ПРИТВОРА ВЛАСНИКУ И ЗАКУПЦУ ПЛАЦА: Очекује се резултат вештачења са места где се урушио рингишпил

foto d.z.

Istovremeno očekuju se rezultati veštačenja koje je na licu mesta juče posle pada metalne konstrukcije ringišila obavio veštak mašinske struke a koji će dostaviti svoj nalaz i mišljenje u najskorije vreme, jer se kako saznajemo, čitav postupak vodi po hitnoj proceduri. Na licu mesta bila je i insekcija rada a u mišljenju veštaka koje se očekuje nalazi će se svi detalji oko ispravnosti rada ringišpila.

Inače, tradicionalno za vašar ,odnosno Markovdan u Kuršumliji boravi ringišpil ali je jučeranje urušavanje moglo biti kobno za decu koja su se nalazila na njemu.

Kako su Novostima ispričali očevici događaja, ringišpil se urušio odmah po dobijanju zamaha za okretanje tako da su deca koja su se nalazila na njemu zadobila lakše povrede usled pada, pri čemu se šestoro nalazi u prokupačkoj bolnici na odeljenjima hirurgje i ortopedije sa lakšim povredama, dok su ostali pušteni kući ali je najteže povređena trinaestogodišnja A.B. jer je kako se pretopstavlja deo ringišpila pao na nju.

Ona se kako su saopštili iz niškog kliničko bolničkog centra nalazi u indukovanoj komi.Inače, vlasnik ringišpila i zakupac placa su saslušani sinoć i njima je određeno policijsko zadržavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)