SIMBOL SPAJANJA SRPSKOG NARODA U SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ Šapić o biciklističkoj trci Beograd–Banjaluka - "Neka najbolji pobedi" (FOTO)

Novosti online

18. 04. 2024. u 14:32

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se danas učesnicima na ceremoniji otvaranja 18. međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka 2024. i tom prilikom istakao da je ovaj događaj mnogo više od biciklističke trke jer predstavlja simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

СИМБОЛ СПАЈАЊА СРПСКОГ НАРОДА У СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ Шапић о бициклистичкој трци Београд–Бањалука - Нека најбољи победи (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

– Velika mi je čast što imam priliku da na različite načine pomognem ovu biciklističku trku koja je nešto više od obične biciklističke trke. Ona je simbol spajanja našeg srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i mi ćemo na tome nastaviti da radimo. Ova trka iz godine u godinu podiže i svoj sportski značaj i sve je više i više kvalitetnijih takmičara. Najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod i da takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. Ta granica za nas suštinski ne postoji jer mi smo jedan narod i zato moramo da se čuvamo i pomažemo, a naročito u momentu u kome se danas nalazimo. Ukoliko danas ne pokažemo jedinstvo, onda se postavlja pitanje kada ćemo ga pokazati – istakao je Šapić.

Poželeo je puno sreće i dobro takmičenje svim sportistima, te da ova trka prođe kao i sve do sada, u lepoj sportskoj atmosferi.

– Neka pobede najbolji, a mi ćemo nastaviti da negujemo ovu vrstu tradicije koja je izuzetno važna – rekao je Šapić.

Osamnaesta po redu biciklistička trka održava se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 40 zemalja predstavljeno je na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preko Pavlovića mosta preći bez zaustavljanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)