3.313 PRIJAVLJENIH SLUČAJEVA NASILJA NA PLATFORMI "ČUVAM TE": Ministarka Kisić na konferenciji "Bezbednost dece u digitalnoj epohi"

V.C.S.

17. 04. 2024. u 15:17

DIGITALNO doba donelo nam je ogromne prednosti, ali i brojne izazove, među kojima je i digitalno nasilje nad decom, istakla je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić na konferenciji "Bezbednost dece u digitalnoj epohi", koju je organizovala Fondacija "Angelina".

3.313 ПРИЈАВЉЕНИХ СЛУЧАЈЕВА НАСИЉА НА ПЛАТФОРМИ ЧУВАМ ТЕ: Министарка Кисић на конференцији Безбедност деце у дигиталној епохи

Foto: Ministarstvo

Ona je naglasila da je zbog toga veoma važno ići u korak sa vremenom i razvojem digitalnog sveta, a da je jedan od odgovora države na ove izazove platforma "Čuvam te", čiji je cilj zaštita dece od svih oblika nasilja, a na kojoj je do sada prijavljeno 3.313 slučajeva nasilja. Od ovog broja 19,1 odsto odnosilo se na digitalno nasilje. Na žalost, najveći broj prijava odnosi se na fizičko zlostavljanje, gotovo polovina, a sledi psihičko, pa vršnjačko nasilje.

Ministarka je ukazala i da platforma "Čuvam te" predstavlja digitalnu aplikaciju koja omogućava svakome da prijavi nasilje nad detetom ili nasilje u kome učestvuje dete, kako bi nadležni organi, policija, školska uprava i centri za socijalni rad mogli da reaguju i preduzmu korake iz svojih nadležnosti.

Zahvalila je Fondaciji "Angelina" i Anđelku Aćimoviću na organizaciji ove konferencije, koja je okupila direktore, pedagoge, psihologe, učitelje i nastavnike beogradskih osnovnih i srednjih škola, i na prilici da se razmene mišljenja i iskustva o ovoj izuzetno važnoj temi.

- Hvala ovoj fondaciji i Anđelku što nas je sve okupio i što svoju snagu, uprkos najstražnijoj tragediji koja je zadesila njegovu porodicu, usmerava da druga deca budu zaštićena - rekla je Kisić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave