OGLASILA SE POLICIJA U BEČU: Evo šta kažu o nestanku Danke Ilić

Tanjug

02. 04. 2024. u 14:02

POLICIJA u Beču saopštila je danas da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, u vezi sa video-snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi devojčica sa dve rumunske državljanke u Beču, u punom jeku i da se ispituju različite opcije.

ОГЛАСИЛА СЕ ПОЛИЦИЈА У БЕЧУ: Ево шта кажу о нестанку Данке Илић

Foto: EPA/Printskrin

- Od nedelje, istraga je u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba proverava da li je reč o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost - navela je bečka policija za Kosovo onlajn.

Dodaje se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču, 30. marta, oko 20 sati, u centru Beča video devojčicu koja liči na nestalu Danku u pratnji dve žene, koje je i snimio na jednoj stanici, kao i da su srpske vlasti uputile zahtev za istragom.

Svedok je, navodi se u saopštenju, saslušan, a video-snimak, koji je napravio, preuzet je na analizu.

- Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo saopštiti javnosti - navodi bečka policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRITANSKI GENERAL NAJAVIO PORAZ UKRAJINE OVE GODINE: Oblik ruske ofanzive koji će uslediti je prilično jasan