VUČEVIĆ NA SASTANKU SA BOCAN-HARČENKOM: Razgovarali o aktuelnoj situaciji na KiM i o saradnji u oblasti odbrane

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

24. 01. 2024. u 15:00

MINISTAR odbrane Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, o bilateralnoj saradnji dve zemlje, kao i o saradnju u oblasti odbrane.

ВУЧЕВИЋ НА САСТАНКУ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Разговарали о актуелној ситуацији на КиМ и о сарадњи у области одбране

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojnopolitičkih organizacija.

Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu, konstatujući neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)