"KLJUČNO U DEMOKRATSKIM DRUŠTVIMA": Udruženje novinara Srbije na Kosovu i Metohiji dodelilo godišnje nagrade

D. Z.

14. 12. 2023. u 18:07

UDRUŽENjE novinara na Kosovu dodelilo je danas godišnje nagrade za novinarske radove u medijima na Kosovu i Metohiji, objavljene od 21. decembra prošle godine.

КЉУЧНО У ДЕМОКРАТСКИМ ДРУШТВИМА: Удружење новинара Србије на Косову и Метохији доделило годишње награде

foto privatna arhiva

U kategoriji televizijskog novinarstva jednoglasnom odlukom žirija nagrada je pripala Žarku Joksimoviću, sa Radio-televizije Kosova, za TV emisiju o Gori i Gorancima.

U kategoriji radio novinarstva nagradu je osvojio Ivan Miljković, dopisnik Radio Beograda i urednik portala „Riznica“, za radijsku emisiju „Kad reč iskoči od srce“. Miljković je svoju novčanu nagradu od 700 evra namenio lečenju Ivone Ivanović iz Kuzmina kod Kosova Polja i kao vid pomoć kolegi Branku Spasiću, raseljenom iz Lipljana u Kraljevo, kojem je nedavno izgorela kuća. Za seriju tekstova vezanih za nelegalnu gradnju na području opštine Gračanica nagrada u oblasti pisanog novinarstva pripala je Sanji Đokić iz Medija centra u Čaglavici.

Dodeli nagrada u gračaničkom Domu kulture prisustvovao je i Majkl Devenport, ambasador Oebsa na Kosovu. On je istakao da su novinari ponekad izloženi političkim pritiscima, da im je ugrožena bezbednost, ali da kvalitetno novinarstvo ima ključnu ulogu u svim demokratskim društvima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)