ŠTA SE NAJVIŠE "GUGLALO" U 2023. GODINI? Iznenadićete se kad vidite šta je najviše zanimalo ljude

Novosti onlajn

24. 11. 2023. u 09:09

U DIGITALNOJ eri, gde svaki klik mišem otvara portal u beskrajno more informacija, Gugl pretraga odražava kolektivnu radoznalost, brige i interesovanja ljudi širom sveta.

ШТА СЕ НАЈВИШЕ ГУГЛАЛО У 2023. ГОДИНИ? Изненадићете се кад видите шта је највише занимало људе

Foto: Tanjug/AP

Od praktičnih pitanja o kuvanju i ličnim finansijama, preko upita o zdravlju i pretraga dijagnoza, pa sve do škakljivih informacija o poznatim ličnostima - ova pitanja su poput prozora u um savremenog čoveka.

U 2023. godini smo najviše pretraživali...

Sa milionima pretraga koje se obavljaju svake sekunde, Gugl više nije samo običan pretraživač - on je digitalni odraz naših misli, strepnji, i znatiželje. Pa, o čemu smo to onda razmišljali najviše? 

  • Gde je moja refundacija
  • Koliko je unci u jednoj šoljici
  • Kako izračunati BMI(indeks telesne mase)
  • Da li je Rijana trudna
  • Do kada je otvorena najbliža samoposluga
  • Koj je moj AjPi
  • Koja je moja AjPi adresa
  • Kako izračunati procenat
  • Koliko je centimetara u jednom inču
  • Kako obrisati Instagram nalog

Pitanja o Rijaninoj trudći su se u TOP 100 najtraženijih pojmova našla čak tri puta u različitim formama, te se može zaključiti da je ona ne samo velika zvezda, već i da je njen privatni život mnogo interesantniji od karijere koju je gradila godinama.

Zdravlje i sport najviše zanimaju ljude

Među TOP 100 najtraženijih pojmova, tradicionalno su se našla i pitanja vezana za zdravlje, kako mentalno, tako i fizičko - koji su simptomi ADHD sindroma, koji je normalan broj otkucaja srca, kako smršati brzo, šta je lupus i tako dalje.

Nezaobilazna su bila i sportska pitanja, naročito ona koja se tiču Superboula - šta je, kada se održava, na kom se TV kanalu emituje i u koje vreme, kao i ko je pobednik.

Upiti koji se tiču društvenih mreža su se mahom odnosili na brisanje ili privremeno deaktiviranje korisničkih naloga. Ovakva statistika potvrđuje i sve popularniji MonkMod trend, u kome sve više pripadnika mlađih generacija odlazi sa društvenih mreža i okreće se stvarnom životu.

Pretrage ukazuju i na poražavajuću neinformisanost

Osim što otvaraju portal u beskrajno more informacija, statistike poput ove su i sjajan način za prikazivanje stvarnog stanja stvari kada su obrazovanje i opšta kultura u pitanju. Nažalost, neinformisanost svetske populacije je na granici da bude poražavajuća.

Među najpopularnijim Gugl upitima našao se i veliki broj pojmova koji bi trebalo da budu opštepoznati - kako izračunati procenat je samo jedan od njih. Dalje su se upiti ovog tipa samo nizali: koliko nedelja ima u godini, gde sam (?), kada je Dan zaljubljenih, koliko dana ima jedna godina, šta je prost broj.

BONUS VIDEO: KINESKINjA OSVOJILA INTERNET - Devojčica od 5 godina izvodi akrobacije na motoru

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)