RHMZ UPALIO METEOALARME: Pašće velika količina kiše za kratko vreme (FOTO)

Novosti online

08. 11. 2023. u 12:35

U SRBIJI će danas biti osetno hladnije, a za određene delove zemlje su upaljeni i meteoalarmi koji se odnose na pojavu kiše.

РХМЗ УПАЛИО МЕТЕОАЛАРМЕ: Пашће велика количина кише за кратко време (ФОТО)

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Za istočnu i jugozapadnu Srbiju Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upalio žute meteoalarme za kišu, koji označavaju da vreme može biti potencijalno opasno.

U predelima jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije se takođe očekuje kiša, s tim što su u tim slučajevima upaljeni narandžasti meteoalarmi. Ta boja označava da je vreme opasno, te da su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Na severu i zapadu zemlje danas suvo, uz postepeno smanjenje oblačnosti.

- U ostalim predelima oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje (od 20 do 40 mm za 12 č, ponegde i više). Posle podne i uveče prestanak padavina, a zatim i delimično razvedravanje - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Danas osetno hladnije uz pad temperature za 6 do 10°S. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 10 do 13°S, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16°S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio