RHMZ OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Iskoristite poslednje tople dane, stiže nam snažna promena vremena

Tanjug

29. 10. 2023. u 11:39

PREMA prognozi vremena koju je objavio RHMZ u Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, samo će ujutro po kotlinama i visoravnima na jugu i jugozapadu zemlje biti kratkotrajne magle.

РХМЗ ОБЈАВИО НОВУ ПРОГНОЗУ: Искористите последње топле дане, стиже нам снажна промена времена

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Vetar će biti slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 7 do 12 C, a najviša dnevna od 23 do 26 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prema vremenskoj prognozi u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 10 do 12 C, a najviša dnevna oko 26 C.

Vreme narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će se zadržati toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka.

U ponedeljak i utorak tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano. U utorak po podne i uveče na severu i zapadu, a u toku noći ka sredi i u sredu i u ostalim krajevima zemlje, očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Zatim se očekuje promenljivo oblačno, do subote suvo vreme sa sunčanim intervalima, a za dane vikenda povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Kišni petak sa olujnim vetrom i sunčani vikend

U petak se sa severa i zapada očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Veća količina padavina očekuje se na severu Vojvodine.

- Očekuju se olujni udari jugozapadnog vetra, a krajem dana vetar u slabljenju i u skretanju na severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura će biti od 23 do 27 stepena, što je znatno iznad proseka. Za vikend i u ponedeljak i utorak pretežno biće sunčano i dalje veoma toplo za ovo doba godine - objavio je "Weather 2 Umbrella".

Maksimalna temperatura će biti od 22 do 26 stepena.

- Početak novembra doneće pogoršanje vremena i pad temperature - poručuju meteorolozi.

BONUS VIDEO: NA SKELI OD 11 METARA DOŽIVEO ZEMLjOTRES: Kako je oslikana jedna crkva kod Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)