"JELENI ŽELIM DOBRO ZDRAVLJE, SREĆAN SAM ZA SVAKO DETE" Vučić najavio: Do kraja 2024. u svakoj opštini mamograf

Novosti Onlajn

17. 10. 2023. u 15:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Kine, gde je danas potpisano više važnih sporazuma između Srbije i zemlje domaćina.

ЈЕЛЕНИ ЖЕЛИМ ДОБРО ЗДРАВЉЕ, СРЕЋАН САМ ЗА СВАКО ДЕТЕ Вучић најавио: До краја 2024. у свакој општини мамограф

Foto: Privatna arhiva

- U prethodnim godinama smo mnogo toga promenili, uložili mnogo u zdravlje ljudi. Uložili smo u dva klinička centra, sada se gradi i rekonstruiše KC Vojvodine, posle toga ide Kragujevac, mnogo bolnica, značajno uvećanje plata medicinskim radnicima. Najnovija oprema, jer moramo da zaštitimo život naših majki, žena. Magnetne rezonance, gledaćemo da u narednim godinama to sve uradimo, onda postoji mogućnost da naši lekari brže reaguju, mnogo sam ponosan na to - rekao je Vučić i dodao:

- Ja sam ponosan na to. Mi smo u prethodnim godinama mnogo uložili u zdravlje ljude. Mnogo bolnica, značajno uvećanje plata u zdravstvu, nabavili najnoviju opremu. Moraju da imaju mamografe u svakoj opštini, da izbacimo liste čekanja. Jeleni želim dobro zdravlje, kao što sam srećan za svako dete, malog Lava i druge.

- Ako su oni uložili jedan dinar, mi smo 115. To su ogromne razlike i ponosan sam na Srbiju koja to može da izdrži, za lečenje dece, to su za nas velike stvari.

- Ja sam danas bio jedan od retkih koji je zapisivao, a mnogi misle da je to usputna politička priča. Pravio je neverovatna poređenja, zapisivao sam. Niko za sebe ne misli da je glup. Njegov način razmišljanja je toliko ispred mog, toliko je obrazovaniji od mene, zapisivao sam da bih bar deo toga mogao da prenesem novim generacijama - zaključio je predsednik Vučić govoreći o razgovorima sa liderom Kine Si Đinpingom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!