"PRIŠTINA VEĆ DVE GODINE BLOKIRA CEFTA SPORAZUM" Momirović: Trgovina ne sme biti deo političke agende (FOTO)

Novosti online

12. 10. 2023. u 18:16

ZABRANA trgovine srpskom robom na teritoriji KiM je apsolutno neprihvatljiva i zato ponovo tražimo njeno hitno ukidanje. Trgovina, biznis, ekonomija, to je nešto što mora da nas spaja i te teme ne treba da budu deo političke agende, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što se danas u Briselu sastao sa komesarom za susedsku politiku i proširenje, Oliverom Varhejiem.

ПРИШТИНА ВЕЋ ДВЕ ГОДИНЕ БЛОКИРА ЦЕФТА СПОРАЗУМ Момировић: Трговина не сме бити део политичке агенде (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

- Priština već dve godine blokira CEFTA sporazum i potrebno je prevazići blokade kako bismo obezbedili nesmetanu trgovinu i ekonomsku saradnju u regionu. Pregovori i saradnja u okviru CEFTA su od velikog značaja za prosperitet i stabilnost regiona - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao da ovo nije lako vreme za Srbiju i da smo pod snažnim pritiskom zbog dešavanja u Banjskoj.

- Stvorena je atmosfera da je Srbija odgovorna za ono što se desilo u Banjskoj. Mi to ne prihvatamo. Srbija je deset godina više nego konstruktivan partner u procesu pregovora između Beograda i Prištine, i ovaj incident ne može i ne sme biti ključna tačka u budućim pregovorima - naglasio je Momirović i dodao da je komesar Varheji pokazao razumevanje za naše pozicije i zato postoji nada da će biti pomaka u rešavanju ovih ključnih pitanja.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

 

Tokom jednodnevne posete Briselu, ministar Momirović se sastao i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, poslanicom Alesandrom Moreti, predsedavajućom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija, poslanikom Evropskog parlamenta Andorom Delijem, izvršnim direktorom Evrokomore Ben Batersom, kao i sa v.d. direktora CEFTA sekretarijata Danijelom Gačević.

BONUS VIDEO: "DRŽAVA OSLUŠKUJE NAŠE POTREBE, U KORAKU SMO SA SVETSKOM MEDICINOM" Hirurzi "Dedinje" za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)