POČAST PALIMA U PRVOM I BORCIMA U RATOVIMA DEVEDESETIH: Ministar Nikola Selaković u Medveđi položio vence, pre dodele spomenica

V.C.S.

06. 10. 2023. u 13:16

NEPOSREDNO pred prvu grupnu dodelu boračkih spomenica, u Medveđi, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković položio je venac palim borcima u Prvom svetskom ratu.

ПОЧАСТ ПАЛИМА У ПРВОМ И БОРЦИМА У РАТОВИМА ДЕВЕДЕСЕТИХ: Министар Никола Селаковић у Медвеђи положио венце, пре доделе споменица

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Danas smo ovde, u Medveđi, a 6. oktobar je Dan oslobođenja Medveđe u Velikom, Prvom svetskom ratu - rekao je ministar. - Ali naš povod nije samo odavanje pošte onima koji su u prošlosti ratovali za slobodu, slobodu srpskog naroda, slobodu Srbije, slobodu čitave Jablanice, pa i ovog dela gornje Jablanice. Danas u Medveđi jesmo, između ostalog, da pokrenemo akciju dodele boračkih spomenica borcima ratova od 1990. do 1999. godine - kazao je Ministar.

Takvih je sa sve porodicama palih boraca i ratnim vojnim invalidima u Medveđi registrovano 82.

- Ovde smo i da ispromovišemo na najbolji mogući način novu akciju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, akcija vezana za boračke legitimacije koje naši borci stiču kada utvrde svoj status borca u skladu sa zakonom. Sa tom legitimacijom od današnjeg dana, na teritoriji čitave Srbije, u kompanijama sa kojima Ministarstvo zaključuje posebne sporazume, naši borci, porodice palih boraca, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi i civilni invalidi rata stiču pravo dobrih pogodnosti - rekao je Selaković.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Spomenik palima u Velikom ratu


Po njegovim rečima, to su popusti, mogućnost kupovine na rate bez kamate i različite usluge koje će im biti dostupnije nego ostalima.
- To su neke od aktivnosti koje Ministarstvo, Vlada i Republika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem čini da bi pokazala zahvalnost i ukazala pažnju onima koji su bili spremni da našu zemlju brane. Neki od njih izgubili su živote, neki su izgubili delove tela, a neki Bogu hvala, ubedljiva većina, izašli su zdravi i živi - konstatovao je Selaković.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Tekst potpisa


Oni su najbrojniji i nose status borca. Ministar je još jednom pozvao sve učesnike ratova od 1990. do 1999. godine da se registruju u svojim gradovima i opštinama, da dobiju boračku legitimaciju i potom boračku spomenicu, i steknu prava i privilegije o kojima je govorio.
- Bez slobodarskog duha nema slobode, a bez slobode nema Srbije - poručio je Nikola Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)