KAKVA JE ZIMA PRED NAMA? Stručnjak otkriva hoće li biti snega u ovoj godini

Novosti online

25. 09. 2023. u 12:36

METEOROLOG Doroteja Stanojević gostovala je na Kurir televiziji gde je pričala o vremenu i naglom padu temperature, kao i tome kakvo vreme da očekujemo u narednom periodu.

КАКВА ЈЕ ЗИМА ПРЕД НАМА? Стручњак открива хоће ли бити снега у овој години

Foto: Tanjug

Ušli smo u fazu El Ninja, atmosferski proces, koji menja temperaturu i vlažnost vazduha, ukazala je na početku razgovora Stanojevićeva:

- On utiče i na našu klimu i na naša toplija leta i početkom ove godine kada smo ušli u fazu El Ninja, očekivano je bilo da utiče tako.

Dala je prognoze i za predstojeći mesec oktobar:

- Prema sadašnjim prognozama možemo da se nadamo toplijoj zimi. Do decembra neće biti snega. Oktobar će biti topao. Postoje dve opcije. Prva je da sutra prestaju padavine i počinje lepo, toplo, sunčano vreme. Od tada nemamo prekid, ulazimo u oktobar i proći će i Miholjdan, ako bude tako, to će biti produženo leto, a ne miholjsko leto. Prema mom kolegi Ivanu Ristiću, biće zahlađenja početkom oktobra i nakon toga nastupa miholjsko leto - rekla je Stanojević.

BONUS VIDEO: „SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja