"ZAHVALNI SMO MINISTARKI TEPAVČEVIĆ": Udruženje pacijenata pozdravilo formiranje Uprave za retke bolesti

Novosti online

09. 09. 2023. u 21:34

UDRUŽENjA pacijenata obolelih od retkih bolesti sa velikim zadovoljstvom pozdravljaju formiranje Uprave za retke bolesti i zahvaljuju državi što je prepoznala potrebu da se osnivanjem ove uprave dodatno unapredi i olakša život obolelih i njihovih porodica.

ЗАХВАЛНИ СМО МИНИСТАРКИ ТЕПАВЧЕВИЋ: Удружење пацијената поздравило формирање Управе за ретке болести

Foto Tanjug

Pomoć su nam ponudili i Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

S obzirom na to da je tokom prethodnih godina ostvaren izvestan napredak u pružanju zdravstvene zaštite ovoj kategoriji građana, i da se život obolelih od retkih bolesti ne sastoji samo od lečenja, smatramo da je neophodno da postoji institucija preko koje će na jednom mestu moći da reše i druge potrebe, kao što su socijalna zaštita, obrazovanje, zapošljavanje, psihološka podrška porodicama. Uprava za retke bolesti doprinela bi efikasnijem rešavanju svakodnevnih izazova sa kojima se naši pacijenti i njihove porodice susreću.  Udruženja smatraju da bi Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju  u potpunosti moglo da rešava potrebe naših pacijenata.

Zahvalni smo ministarki prof. dr Dariji Kisić Tepavčević koja je takođe prepoznala jedan od najvećih problema, a to je pružanje podrške porodicama obolelih od retkih bolesti, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje na dugogodišnjoj saradnji i podršci našim pacijentima, kao i državi koja iz godine u godinu povećava novčana sredstva za retke bolesti. 

BONUS VIDEO: ZAVRŠENA SVEČANA CEREMONIJA - Ovako su novi oficir VS proslavili svoje činove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)