DETALJNA PROGNOZA VREMENA ZA SEPTEMBAR: Stiže novi talas grmljavinskih pljuskova, a evo kada počinje prava jesen

Novosti onlajn

30. 08. 2023. u 17:42

U SREDU će se pod uticajem ciklona nad Jadranom preko regiona premeštati nova frontalna zone koja će već pre podne nad obalom Jadrana i njegovim zaleđem, kao i ponegde na severu regiona usloviti lokalnu pojavu pljuskova, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СЕПТЕМБАР: Стиже нови талас грмљавинских пљускова, а ево када почиње права јесен

Foto: N. Živanović

Posle podne nad većim delom Jadrana, najvećim delom BiH, istočnom Hrvatskom, većim delom Srbije i Crne Gore biti vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove, a lokalno može biti i vremenskih nepogoda, posebno na severu regiona.

Vetar u sredu posle podne u skretanju na severozapadni koji u zoni pljuskova na kratko može biti olujan. Dnevni maksimum od +26 do +31 stepen Celzijusa, navodi se.

U noći ka četvrtku i u četvrtak pre podne nad severnom BiH, istočnom i delom središnje Hrvatske kao i na severu i zapadu Srbije oblačno uz povremene pljuskove, dok će posle podne nad celim regionom biti promenljivo oblačno uz moguću pojavu slabijih pljuskova. Vetar umeren, do pojačan, severozapadni. Biće i relativno sveže uz dnevni maksimum od +15 do +25 stepeni Celzijusa.

Od petka do narednog ponedeljka suvo uz sveže noći i postepen porast maksimuma. Minimalne temperature od +8 do +17 stepeni Celzijusa, a maksimalne dnevne od +27 do +32 stepena Celzijusa.

Po proračunu istog modela od 05.09. do 08.09. promenljivo oblačno, posle 07.09. uz povremene pljuskove i to uglavnom na severu regiona gde će biti i nešto svežije te bi se tih dana maksimumi kretali od oko +27 na severu do oko +33 na kranjem jugu regiona, stoji u prognozi.

Posle 11.09. stoji signal za zahlađenje koje bi verovatno polako počelo najavljivati dolazak prave jeseni.

- Do petka vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove i osetno svežije, a od vikenda suvo i toplije ali je intenzitet tog otopljenja još uvek upitan - zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!