RHMZ IZDAO UPOZORENJE: U 13 sati najtoplije u Beogradu i Velikom Gradištu

Novosti online

21. 07. 2023. u 14:24

PREMA podacima objavljenim na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas je najtoplije u Beogradu sa 33 stepena, a ista temperatura izmerena je i u Velikom Gradištu. Slede Negotin, Sombor, Zrenjanin, Kikinda, Leskovac i Zaječar u kojima je živa na termometru pokazala 32 stepena.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: У 13 сати најтоплије у Београду и Великом Градишту

Foto: D. Milovanović

Prema podacima RHMZ-a, najniža temperatura je na Kopaoniku, gde su izmerena 22 stepena, zatim sledi Crni vrh sa 25 stepeni i Zlatibor na kom je izmereno 28 stepeni.

RHMZ je izdao upozorenje da se danas i sutra u našoj zemlji očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

Kako se navodi, razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni, premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku uz ponegde krupan grad, kratkotrajne olujne udare vetra i izolovano orkanske udare vetra. Dodaje se da je teško unapred odrediti premeštanje i jačinu nepogoda, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije.

Maksimalne temperature koje se danas i sutra očekuju u južnim, a delom i u centralnim krajevima Srbiji iznose od 35 do 38 stepeni, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju 23. jula, početkom sledeće sedmice novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini