SUPERĆELIJSKI OBLACI DONOSE KRUPAN GRAD, NAREDNA NEDELJA 40 STEPENI: RHMZ objavio novo upozorenje zbog mogućih vremenskih nepogoda

Tanjug

20. 07. 2023. u 07:20

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog mogućih vremenskih nepogoda do 22. jula.

СУПЕРЋЕЛИЈСКИ ОБЛАЦИ ДОНОСЕ КРУПАН ГРАД, НАРЕДНА НЕДЕЉА 40 СТЕПЕНИ: РХМЗ објавио ново упозорење због могућих временских непогода

Foto: B. Pantić

"Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče (22. jula) očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni, premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku uz pojavu krupnog grada (pet cm u prečniku), kratkotrajno olujne udare vetra (24 m/s), i izolovano i orkanske udare vetra (28 m/s)", navedeno je u upozorenju.

RHMZ navodi da je tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine nepogoda unapred teško odrediti pa će se iz tog razloga za konkretne lokacije izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

Kako je navedeno u saopštenju, danas se očekuje manji pad dnevnih temperatura, ali u petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje, ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 stepeni. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice od 24. do 26. jula očekuje se novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike što će usloviti temperature oko 40 stepeni.

BONUS VIDEO: 

OLUJA U KRUŠEVCU: Nebom sevaju munje, kiša pljušti - ne vidi se prst pred okom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić