OBILNI PLJUSKOVI I GRMLJAVINA SE VEČERAS OČEKUJU U OVOM DELU SRBIJE: Kada nam se vraća letnje vreme?

Novosti online

01. 07. 2023. u 23:22

U MNOGIM predelima Srbije bilo je veoma obilnih pljuskova, lokalno i grmljavinskih nepogoda, uz grad. Najkritičnija situacija bila je na području Trstenika, čiji su delovi bili pod vodom, zbog poplava i bujica.

ОБИЛНИ ПЉУСКОВИ И ГРМЉАВИНА СЕ ВЕЧЕРАС ОЧЕКУЈУ У ОВОМ ДЕЛУ СРБИЈЕ: Када нам се враћа летње време?

Foto: Tanjug

Ovaj snažan grmljavinski sistem u jugozapadnoj visinskoj struji nastavio je put preko Srbije dalje ka Bugarskoj i napustio je naše područje do kraja dana, tako da je pred kraj dana došlo do smirivanje vremena.

Ove večeri u većem delu Srbije je suvo.

Jaka kiša ove večeri pada na jugu Srbije, naročito u Raškom i Rasinskom okrugu i na Kosovu i Metohiji gde je praćena obilnim pljuskovima i grmljavinom. U ovom delu Srbije grmljavinske oluje očekuju se i u nastavku večeri, a očekuje se i opasnost od poplava, jer će lokalno pasti od 30 do 50 mm kiše po kvadratnom metru. Poplave i bujice su moguće na manjim tokovima bujičnog karaktera, kao i usled nemogućnosti da odvodvni i kanalizacionin sistemi prihvate ogromnu količinu vode u veoma kratkom vremenskom intervalu. 

U nastavku večeri kiša će padati i na zapadu Srbije i biće praćena pljuskovima i grmljavinom, naročito na području Azbukovice, a pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u delovima Vojvodine.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, oblačni sistem sa obilnim padavinama sa Kosova i Metohije i Raškog okruga na putu prema istoku zahvatiće i Toplički i Pčinjski okrug, dok se jaka kiša i obilni pljuskovi očekuju i u Rasinskom okrugu i ovaj sistem premeštaće se prema jugoistoku Srbije, odnosno prema širem području Niša.

Širom Srbije ove večeri i dalje je toplo, uz temperature od 17°C na jugu Srbije do 23°C u Vojvodini, u Beogradu je 21°C.

Inače, danas je u Srbiji bilo toplo, uz prave letnje temperature, pa su tako vrednosti širom Srbije i u Beogradu bile oko 30°C, a najtoplija bila je Ćuprija sa 32°C.

Drugog dana vikenda u Srbiji će biti umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće pojačan severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 25 do 30°C, u Beogradu do 26°C.

Sredinom dana u Vojvodini, a do kraja dana i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje.

Povratak letnjeg vremena očekuje se početkom sledeće sedmice, pa će u ponedeljak i utorak biti sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C.

Nažalost, u drugoj polovini sedmice očekuje se novo pogoršanje vremena, uz padavine i pad temperature vazduha.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: TREŠTI MUZIKA: Deca ubijena, a na protestu - žurka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)