ČETRDESET DANA OD TRAGEDIJE U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Građani od 10 do 18 časova mogu da polože cveće u znak sećanja na stradale

Tanjug

11. 06. 2023. u 10:06

U OŠ "Vladislav Ribnikar" danas se obeležava četrdeset dana od velike tragedije kada je učenik te škole ubio devet učenika i jednog radnika obezbeđenja. Osnovna škola Vladislav Ribnikar na Vračaru biće otvorena od 10 do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale.

ЧЕТРДЕСЕТ ДАНА ОД ТРАГЕДИЈЕ У ОШ ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР: Грађани од 10 до 18 часова могу да положе цвеће у знак сећања на страдале

D.Matović

Vlada Srbije je nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar“ osnovala i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja, koji će u narednom periodu rad usmeriti ka još efikasnijoj prevenciji, edukaciji i sprečavanju vršnjačkog nasilja, saopštilo je ranije Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

V.d. ministra prosvete u Vladi Srbije i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević rekao je ranije da je već 95 odsto školskog nastavno-naučnog programa završeno, kao i da je zbog toga doneta odluka Vlade da školska godina bude završena 6. juna jer i sam zakon predviđa odstupanje od 5 procenata. Milićević je dodao i da je nakon donošenja odluke Vlade Srbije prosleđeno uputstvo svim osnovnim i srednjim školama kako nastavnici treba da se ponašaju kada je reč o zaključivanju ocena do 20. juna.

On je dodao da je odluka Vlade da se započne rekonstrukcija škole, da jedan deo bude memorijalni centar i u zavisnosti od toga koliko bude trajala rekonstrukcija tražiće se modaliteti kako učenici mogu na adekvatan način da nastave školovanje.

Kada je reč o smeni direktorke OŠ Vladislav Ribnikar, Milićević je istakao da je obavljen inspekcijski nadzor i da je sačinjeno sedam primedbi.

U utorak će biti obeleženo četrdeset dana od druge velike tragedije koja je pogodila Srbiju.

U utorak će građani tokom celog dana moći da odaju poštu žrtvama u selu Dubona kod Mladenovca, na mestu stradanja. U utorak u 09.30 u Malom Orašju biće služen parastos na mestu stradanja.

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE NA MOSTU U VARVARINU: Obeležena godišnjica NATO bombardovanja i ubistva 10 civila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije