STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Na udaru će biti ovi delovi Srbije

Novosti online

19. 05. 2023. u 14:37

DANAŠNjE jutro u Srbiji osvanulo je tmurno i maglovito kao usred jeseni. Takvo vreme nastavilo se i u toku prepodneva. Prema podnevu sa istoka Srbije usledilo je razvedravanje.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: На удару ће бити ови делови Србије

Foto: Novosti

U toku jutra temperature su bile prave jesenje i kretale su se uglavnom od 10 do 15°C, ali već oko podneva kretale su se od 15 do 20°C, a u Zaječaru 22°C, naveo je meteorolog Đorđe Đurić.

U nastavku poslepodneva stabilizacija vremena i razvedravanje širiće se celom Srbijom, a uz dosta sunca očekuje se i dalji porast temperature vazduha, tako da će maksimalna temperatura biti danas od 20 do 25°C.

U ovom času preko zapadnog dela Rumunije premeštaju se snažni grmljavinski sistemi sa obilnim pljuskovima i grmljavinom.

S obzirom na to da nad nama preovladava istočno visinsko strujanje, ovi sistemi premeštaju se ka zapadu, odnosno ka Srbiji.

U toku poslepodneva deo ovih grmljavinskih sistema zahvatiće iz Rumunije istočne i severoistočne predele Srbije i ovim predelima doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Na udaru će se prvo naći krajnji istok Srbije, odnosno šire područje Negotina, a direktno Prahovo i Kladovo, potom i šire područje Đerdapa, Majdanpeka i Donjeg Milanovca.

Nešto kasnije, deo grmljavinskih sistema iz Rumunije zahvatiće i krajnji istok Banata, odnosno pogranični deo sa Rumunijom, a deo ovih sistema proći će severnije od Vršca.

U toku kasnijeg poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće u delovima Banata, Pomoravlja, severoistočne, istočne i jugoistočne Srbije i Braničevskog okruga.

Pred sam kraj dana u svim predelima očekuje se sunčano, a tokom večeri i noći i vedro.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna