POSLE OBILNIH KIŠA, PROMENA ZA VIKEND: Vremenska prognoza do kraja maja

Novosti online

19. 05. 2023. u 11:28

PRVU polovinu maja meseca obeležilo je turbulentno vreme. Smenjivali su se sunčani dani sa kišom. U sredu je bilo jako nevreme, zbog kojih je u nekim mestima došlo i do bujičnih poplava. Svi se pitaju kada će kiša stati.

ПОСЛЕ ОБИЛНИХ КИША, ПРОМЕНА ЗА ВИКЕНД: Временска прогноза до краја маја

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vreme će se razlepšati u danima vikenda, ali to neće biti kraj. Do kraja meseca biće još kišnih dana, još pljuskova, još grmljavine.

Prognoza prof. dr Jugoslava Nikolića kaže sledeće:

- 19. maj - na severu Vojvodine i istoku Srbije veći deo dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima promenljivo - ujutru oblačno, po podne sunčano. Pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova biće lokalnog karaktera. Temperatura do 25 stepeni.

- 20-21. maj - očekuje se dalji porast temperature. U većini mesta će biti pretežno sunčano s povremeno jakim istočnim vetrom. Uz dnevni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom biće lokalizovani na planinska područja jugozapadne i južne Srbije, kao i na oblast Homolja. Temperatura do 27 stepeni.

- 22. maj - nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, očekuju se i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, naročito sredinom dana i posle podne. Temperatura do 26 stepeni.

- 23-31. maj - zadržavanje nestabilnog vremena, lokalni pljuskovi s grmljavinom biće češći u centralnoj i južnoj Srbiji, dok se u Vojvodini očekuju duži sunčani intervali.

Temperatura do 25. maja maksimalno 26 stepeni, a zatim u manjem padu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)