DUNAV NIJE NAJVEĆI PROBLEM, NA OVU REKU TREBA PAZITI: Čuveni alas Renato o poplavama i plovidbi u maju

Novosti Onlajn

18. 05. 2023. u 09:01

USLED bujičnih poplava koje danima pogađaju naš komšiluk - Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, u Srbiji su sve oči uprte u reke zbog straha od scenarija iz maja 2014. godine, kada su deo naše zemlje pogodile razorne poplave, bujice i klizišta. Stručnjaci s posebnom pažnjom prate vodostaje dvaju najvećih reka u Srbiji - Save i Dunava.

ДУНАВ НИЈЕ НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ, НА ОВУ РЕКУ ТРЕБА ПАЗИТИ: Чувени алас Ренато о поплавама и пловидби у мају

Renato Grbić, Foto "Fejsbuk"

Prema rečima alasa Renata Grbića, ako građani odluče da plove po reci, preporučuje se da budu naročito oprezni.

- Obavezno treba da nose zaštitne prsluke, ali i da sa pola gasa plove pri kraju reke gde je jaka voda i gde se nalazi veći broj brodova - rekao nam je.

Renato je upozorio i da u ovo vreme voda nosi svašta sa sobom, da isplivavaju burići, pa se preporučuje da ne plove velikom brzinom kako ne bi došlo do nesreće.

- Ako žele da plove, samo neka budu oprezni, neka uživaju na vodi i obavezno prsluci!

Na pitanje da li Srbiji možda preti scenario iz 2014. godine zbog situacije u regionu alas je imao reči ohrabrenja. 

- Ja više imam fobiju od tih poplava, ali imamo sreću da su naše reke bujične i da voda brzo prođe kroz Savu i Dunav - istakao je i dodao da je dobra okolnost i što je Dunav relativno nizak za ovo doba godine. 

Grbić kaže i da pažnja više treba da se obrati na Savu, nego na Dunav.

- Sava nam je već 3-4 puta pravila problem, a to je zato što ona protiče kroz više gradova u zemljama bivše Jugoslavije i sve se slije kod nas, međutim, i Sava je još uvek pod kontrolom - rekao nam je.

BONUS VIDEO: MUP odmah angažovao sve resurse u NS da pomogne građanima

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)