"DRAMATIČNE SLIKE DOGAĐAJA ĆU NOSITI KAO PEČAT NA DUŠI": Evo šta je Ružić poručio u pismu ostavke

Novosti online

07. 05. 2023. u 20:45

NAKON velike tragedije koja se u sredu, 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku premijerki Srbije, Ani Brnabić.

ДРАМАТИЧНЕ СЛИКЕ ДОГАЂАЈА ЋУ НОСИТИ КАО ПЕЧАТ НА ДУШИ: Ево шта је Ружић поручио у писму оставке

Foto MPNTR

Kako je navao u ostavci, još  jednom je ''u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih'', i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

- Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši - poručio je Ružić u pismu u kome navodi da podnosi neopozivu ostavku.

Kako se dalje navodi, Ružić se najiskrenije zahvalio svima u obrazovnom sistemu na saradnji koju su do sada uspešno ostavrili.

- Srbiji je potrebna mudrost, staloženost. ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe - istakao je Ružić, te dodao da je "Srbija jedna jedina, alternativnu državo nemamo".

Za kraj je poručio da je ostavka lični, ali i politički čin.

- U razvijenim demokratskim društvima je odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi - zaključio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave