"ČAS ĆUTANJA" U LESKOVCU: Tužni skupovi zbog izgubljenih života u beogradskoj školi

I. M.

04. 05. 2023. u 16:56

POSLE nezapamćene tragedije i izgubljenih života u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u pojedinim obrazovnim ustanovama u Leskovcu je na simboličan način odata pošta nastradalima.

ЧАС ЋУТАЊА У ЛЕСКОВЦУ: Тужни скупови због изгубљених живота у београдској школи

foto: I.Mitić

U leskovačkoj Ekonomskoj školi je održan „Čas ćutanja“ tokom kojeg je okupljenim srednjoškolcima poručeno da prolaze veliku lekciju i imaju priliku da nauče da cene to što, za razliku od nastradale dece iz škole sa Vračara, mogu da se vrate u školske klupe i svoje domove.

Učenici i profesori Medicinske škole su, sa okupljanja u dvorištu škole, pustili bele balone, dok su u centru grada, ispred zgrade Leskovačkog kulturnog centra, zapalili sveće za pokoj duše poginulih đaka i radnika obezbeđenja škole u Beogradu.

U međuvremenu je saopšteno da će u dva leskovačka hrama danas biti služen moleban posle  večernje službe, dok se na društvenim mrežama poziva na okupljanje na centralnom gradskom trgu.

Masakr u Beogradu šokirao je i izazvao nevericu kod svih generacija Leskovčana. To je glavna tema o kojoj se razgovara na svakom mestu. Većina građana se uglavnom preispituje u kakvom društvu živimo i šta treba da radimo kako bi nam se nešto slično nikada ne bi ponovilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)