"ONAJ KO IMA POVERENJA U BOGA, TAJ JE BOGAT" Patrijarh Porfirije na vaskršnjem ručku sa beskućnicima (FOTO)

Tanjug

16. 04. 2023. u 15:17

PATRIJARH srpski Porfirije rekao je danas na na tradicionalnom uskršnjem ručku sa beskućnicima da "onaj ko ima vere i poverenja u Boga, taj je bogat".

ОНАЈ КО ИМА ПОВЕРЕЊА У БОГА, ТАЈ ЈЕ БОГАТ Патријарх Порфирије на васкршњем ручку са бескућницима (ФОТО)

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ručak sa beskućnicima održan je u prostorijama humanitaarne organizacije Versko dobrotvorno starateljstvo - Narodne kuhinje, a korisnicima je podeljena i vaskršnja pomoć.

Patrijarh je rekao da je "Gospod učinio da je smrt besmopoćna i da nema snagu, obesnažio je smrt i prolaznost i sve učinio večnim, svoje carstvo, carstvo božje, učinio nama dostupnima na dan vaskrsenja njegovog i otvorio je dveri carstva božjeg".

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Istakao je da je "Isus i nas učinio da možemo i mali, slabi, nemoćni i promašeni često postati punopravni građani carstva njegovog i korisnici svake lepote, blagodati i dobra u njegovom carstvu".

Rekao je i da  je radostan što je sa beskućnicima okupljen u ljubavi Hristovoj, u ljubavi Vaskrslog Hrista, što je, kako je rekao, najvažnije.

- Sve možemo imati. I materijalnih dobara i slave i moći, ali ako ljubavi nemamo, kako kaže apostol Pavle, onda smo prazni, onda smo kao prazno zvono koje zveči, ali što je najgore onda smo iznutra prazni, onda sve to što jesmo i što imamo postaje nam teret, slama nas, ne čini nam radost, ne čini nas opuštenima, a s druge strane možemo biti lišeni svega, ali ako ljubavi i vere u Hrista imamo, onda ma koliko spolja izgledali da smo osiromašeni, blagodašču božijom, njegovim bogatstvom obogaćeni, mi postajemo najbogatiji na svetu i oni koji imaju najviše - rekao je patrijarh i dodao da reč bogat u bilo čemu pre i iznad svega znači imati Boga.

Istakao je da je smisao ono što je u isto vreme najveće i najvažnije bogatstvo i najveća i najvažnija vrednost.

- Ako verujemo u Boga, trudimo se da držimo zapovesti njegove onda smo zasigurno već ovde i sada nezavisno da li smo znameniti, poznati ili neznatni i nepozanti, nezavisno od svega toga, mi smo, što je najvažnije, ispunjeni smislom - rekao je patrijarh Porfirije. 

Kako je naglasio, smisao jedino može dati Hristos sin Božiji, raspet i vaskrsli.

Okupljene je pozdravio hrišćanskim pozdravom Hristos Vaskrse.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!