TRAŽI SE INVESTITOR ZA PRERADU PAPRIKE I PARADAJZA NA JUGU SRBIJE: Ministar Martinović otvorio JUM u Lebanu

Novosti online

12. 04. 2023. u 17:58

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Lebane i otvorio Jedinstveno upravno mesto, čije je uspostavljanje MDULS pomoglo sa skoro šest miliona dinara.

ТРАЖИ СЕ ИНВЕСТИТОР ЗА ПРЕРАДУ ПАПРИКЕ И ПАРАДАЈЗА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Министар Мартиновић отворио ЈУМ у Лебану

MDULS

Martinović je istakao da država, preko ovog Ministarstva, pomaže otvaranje jedinstvenih upravnih mesta širom Srbije. Trenutno ih funkcioniše 37, a u planu je da ih do kraja godine bude 55.

- Jedinstveno upravno mesto u Lebanu izgleda impozantno i, što je najbitnije, veoma je funkcionalno. Njegovo postojanje od izuzetnog je značaja jer u velikoj meri ubrzava i olakšava ostvarivanje prava građana. Proces uspostavljanja JUM-ova širom zemlje je deo reformskog procesa koji sprovodi Vlada, a to je digitalizacija javne uprave - kazao je Martinović.

Podsetivši da je cilj države da mladi ostanu u sredinama u kojima su rođeni i da im se obezbede bolji uslovi za život, ministar je istakao da je jug zemlje važan i da se i dalje intenzivno radi na razvoju Lebana, ali i svih drugih nedovoljno razvijenih opština, kako ni jug, a ni bilo koji drugi deo Srbije ne bi ostao pust.

- Vlada radi na tome da se u Lebane dovede bar jedan krupni investitor koji bi se bavio prerađivačkom industrijom. Da papriku i paradajz, po čemu je poznat ovaj kraj, brendiramo i plasiramo kako na domaće, tako i na evropsko i svetsko tržište. U planu je i da radovi na izgradnji Zelene pijace u Lebanu, za koju je MDULS izdvojilo sredstva iz budžeta, budu završeni do leta 2024. - istakao je ministar.

Podsetio je i na Plan Vlade da do kraja 2025. godine celokupna teritorije Srbije bude pokrivena širokopojasnim internetom, čime će se obezbediti da i ljudi u Lebanu, Trgovištu i Crnoj Travi imaju na raspolaganju dostignuća informacionih tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!