MOZZARTU PRIZNANJE ZA HUMANOST I NA DRUGOM KONTINENTU: Akcija „Sto bunara“ u Keniji nagrađena za doprinos razvoju civilnog društva

Promo

08. 04. 2023. u 10:00

KOMPANIJA Mozzart već dugo je dokazani lider na polju humanosti, o čemu svedoče i brojna priznanja, a poslednje u nizu je nagrada magazina Diplomacy&Commerce za doprinos razvoju civilnog društva koju je lider u priređivanju igara na sreću dobio za akciju „Sto bunara za naše zajednice“ u Keniji.

МОЗЗАРТУ ПРИЗНАЊЕ ЗА ХУМАНОСТ И НА ДРУГОМ КОНТИНЕНТУ: Акција „Сто бунара“ у Кенији награђена за допринос развоју цивилног друштва

Foto: Promo

Priznanje, koje se već sedmu godinu zaredom dodeljuje za izvanredan doprinos ekonomskom, društvenom i humanitarnom razvoju, predstavnicima Mozzarta uručeno je na svečanosti u Narodnom muzeju.

Iako u Keniji posluje tek nešto duže od pet godina, društveno odgovornim radom i snažnom podrškom zdravstvenom sistemu kompanija Mozzart već je ostavila dubok trag u ovoj afričkoj zemlji. Inkubatori, sterilizatori, kreveti, ekrani za praćenje stanja pacijenata, boce za kiseonik samo su deo opreme koju je Mozzart donirao bolnicama u Najrobiju i okolini. Osim vrednih donacija zdravstvenim ustanovama, Mozzart svoj trag širom Kenije ispisuje akcijom „Sto bunara za naše zajednice“ u okviru koje je do sada pristup čistoj i bezbednoj vodi za svakodnevnu upotrebu dobilo stanovništvo 12 okruga.

Foto: Promo

Poslednji bunar u okviru ove akcije otvoren je u februaru u okrugu Kisumu na zapadu Kenije. Pešačenje i više od deset kilometara dnevno po vodu za piće, česte bolesti i zaraze, otežani uslovi za rad i učenje bili su nemili deo svakodnevnice lokalnog stanovništva. Predstavnici kompanije Mozzart iz Srbije iskoristili su nedavnu posetu Keniji da obiđu i okrug Machakos u kojem je srednjoj školi Katanga pre dve godine doniran bunar. Kada se ima u vidu da u ovom mestu kiša ne padne i po tri godine, nije teško poverovati da je donacijom bunara život učenika, ali i svih ostalih stanovnika, zauvek promenjen.

Foto: Promo

Kompanija Mozzart nedavno je dobila i plaketu za dugogodišnji humanitarni rad u okviru tradicionalne akcije "Večernjih novosti" Najplemenitiji podvig godine. Najplemenitiji podvig već punih šest decenija slavi humanost i herojska dela pojedinaca, a ove godine po prvi put prepoznat je i društveno odgovorni rad kompanija koje svojim primerom i delovanjem kontinuirano doprinose doborobiti zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!