POČELA SANACIJA KOD PIROTA: Pretakanje amonijaka u autocisterne uz velike mere obezbeđenja

V. ĆIRIĆ

07. 01. 2023. u 13:24

KAO što je i najavljeno, danas je uz velike mere bezbednosti počelo istakanje amonijaka iz jedne od cisterni koja je sa još tri druge, 25 . decembra iskliznula iz pruge kod mesta Sopotski han.

ПОЧЕЛА САНАЦИЈА КОД ПИРОТА: Претакање амонијака у аутоцистерне уз велике мере обезбеђења

V.Ć.

Radovima na sanaciji vagona cisterni, prethodila je izrada pristupnog puta kojim je dopremljene  sedamdesetotonska bugarska dizalica koja treba prevrnute vagonske cisterne da vrati na prugu, nakon kompletnog isdpumpavanja sadržava. Danas se amonijak istače iz cisterne označene brojem 13. 

Sanacija pruge i cisterni podrzuemvala je obezbeđenje čitavog prostora oko Sopotskog hana, tako da je outnički pravac iz Pirota ka ovom prostoru  usmeravan ka državnom putu prema Beloj palanci do Sopotske petlje, policija je obezbeđivala područje i iz pravca Staničenja,kao i kod pirotske Slobodne zone, a na građane je apelovano da , bez preke potrebe ne kreću ka Sopotskom hanu.

Putnički saobraćaj na istočnom kraku Koridora 10 neće biti obustavljan, odnosno odvijaće se nesmetano-rečeno je u Štabu za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja