"NOVOSTI" SAZNAJU: Tužilaštvo traži produžetak pritvora Dejanu Pantiću - advokat piše prigovor

D. Z.

05. 01. 2023. u 13:39

ADVOKAT Ljubomir Pantović izjavio je danas za Novosti da je Tužilaštvo u Prištini zatražilo još dva meseca kućnog pritvora za Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije, osumnjičenog za bacanje eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije,

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво тражи продужетак притвора Дејану Пантићу - адвокат пише приговор

Foto: Novosti

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je danas za Novosti da je tužilaštvo u Prištini zatražilo još dva meseca kućnog pritvora za Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije, osumnjičenog za bacanje eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije, a kojem je posle dvadeset dana provedenih na punktu kosovske policije na Jarinju uoči Nove godine određena mera kućnog pritvora.

Posle hapšenja Pantića na administrativnom prelazu Jarinje usledilo je postavljanje barikada na severu Kosova i Metohije koje su uklonjene kada je Pantić pušten kući, odnosno kada mu je određen kućni pritvor.

- Zahtev za produžetak kućnog pritvora je i očekivan, tj. bilo je izvesno da se to dogodi jer su reakcije izvršne vlasti posle 28. decembra, kada je Pantić doveden kući, prema sudu i tužilaštvu bile žestoke. Upravo pišem izjašnjenje na predlog tužioca koji tvrdi da će Pantić ukoliko mu bude ukinut pritvor pobeći, ometati istragu ili ponoviti delo, a pri čemu ne navodi nijednu okolnost, već paušalno iznosi mišljenje - ističe za Novosti advokat Pantović, koji napominje da Pantiću devetog januara ističe mera od mesec dana pritvora.

Uprkos reakciji na navode tužilaštva, advokat Pantović opominje da će sud najverovatnije prihvatiti zahtev tužilaštva, ali da će on potom uputiti zahtev da se mera kućnog pritvora zameni merom da se njegov klijent brani sa slobode uz uslov javljanja policijskoj stanici.

I dok ističe da će sud odluku morati da donese najkasnije do ponedeljka ujutru, Pantović naglašava da se Dejan Pantić zbog svega preživljenog i dalje ne oseća najbolje, ali da je znatno boljeg stanja nego dok je bio u pritvoru na punktu kosovske policije na Jarinju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)